søndag den 19. februar 2012

Weber kylling

Her i weekenden har vi lavet den lækreste kylling på Weberen.
Skindet - og ja - hele kyllingen bliver virkelig lækker, når man bruger kyllingeholderen.

Vi har lavet en krydret "kyllingerub" med diverse krydderier:
2 spsk. brun farin
2 tsk. paprika
1 tsk. salt
2 tsk. rosmarin
2 tsk. hvidløgskrydderi.

Kyllingen gnides grundigt ind i "Kyllingerubben" - brug gerne rigtig meget.

(Vi plejer gerne at bruge de krydderier vi har og kombinere det vi tror er lækkert. Den brune farin er et must hvis man skal lave en god "rub" - det giver en meget sprød - nærmest glaseret skind på kyllingen)

I julegave fik vi en mad injektionssprøjte - den er også blevet afprøvet - og det var en stor succes. Kødet var meget mere mørt og saftigt.
Vi havde lavet en marinade af:
2 dl. vand
1 grøntsags bouillion terning
1 tsk salt
1 spsk. brun farin.

Ingredienserne koges op i en gryde - herefter sættes injektionssprøjten ned og marinaden suges op. Marinaden sprøjtes ind i kødet 7 -10 steder.
Fremover skal der helt sikkert afprøves mere!

I får lige et par billeder - og så håber vi det kan give lidt inspiration til lidt grill fornøjelser - Husk at det er mindst ligeså lækkert om vinteren.




3 kommentarer:

  1. Ha ha, den ser altså lidt sjov ud når den sidder der på holderen.. Men det lyder super-lækkert!!

    SvarSlet
    Svar
    1. JA :) Den sidder der og ser helt afslappet ud ik? Som efter en go omgang sauna.. hihi.. Bagefter satte vi den på skærebrættet så den lige kunne køle lidt imens vi lavede sovsen - og der sad den osse bare ligeså pænt og ventede. hihi

      Slet
    2. Men ja - smagen er fantastisk - Jeg må indrømme at weberen er virkelig go' til stege.

      Slet