onsdag den 8. februar 2012

Fastelavnsboller med lækkert fyld

Benthe har lige fået en splinterny ovn!! Det var i den grad også tiltrængt, da den gamle slet ikke bagte ordentligt længere.
Den skulle selvfølgelig straks afprøves og valget faldt på fastelavnsboller.
Selvom man som voksen jo nærmest glemmer fastelavn, så glemmer man ikk fastelavnsbollerne, vel?

Fastelavnsboller kan laves med diverse slags fyld og pynt.
Jeg har valgt at bage en dobbelt portion - en med jordbær creme og nougat og en med marcipan og nougat.
Når man bruger creme, er det vigtigt at finde ud af om cremen er bage og frysefast, ellers kan man risikere at det hele løber ud. Man kan også koge sin egen creme, hvis ikke man vil bruge den halvfærdige fra butikkerne.
Jeg har snydt og brugt en halvfærdig creme der bare skulle mælk i.
Der er lavet en ny slags med jordbærsmag og små stykker jordbær i og den smagte faktisk rigtig godt.
Samtidig er det rigtig vigtigt at man får lukket fastelavnsbollerne godt til, så cremen ikke sniger sig ud under bagningen - det er så træls at have gjort sig umage og hele fyldet så flyder ud!
Denne her opskrift syntes jeg er rigtig god, fordi dejen er nem at lukke sammen og denne her gang var der ikke en eneste hvor cremen flød ud.

Her er opskriften til ca. 18 styk:
  • 1 dl mælk

  • 50 g gær

  • 125 g blødt smør

  • 1 æg

  • 4 spsk sukker

  • 375 g hvedemel


  • Fyld kan være:
  • creme

  • æble og smør

  • marcipan

  • nougat

  • nutella

  • marmelade

  • etc.


  • Lun mælken i en gryde, til den er lillefingervarm. Hæld den i en skål og rør gæren ud heri. Tilsæt de øvrige ingredienser (hold lidt mel tilbage). Slå dejen godt sammen. Dæk skålen med fx et låg og stil dejen til hævning et lunt sted i ca. 1 time.

    Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem. Tilsæt evt. resten af melet. Rul dejen ud til en firkantet plade. skær dejen ud i firkanter af ca. 10 x 10 cm.

    Læg fyldet i midten af firkanten og saml dejen om fyldet til små "pakker". Klem sammenføjningerne godt sammen så fyldet ikke kan løbe ud. Form "pakkerne" til boller og stil dem med sammenføjningerne nedad på plader med bagepapir. Lad bollerne efterhæve tildækket i ca. 45 min.

    Fastelavnsbollerne bages midt i ovnen ved 200 grader varmluft i ca. 10 minutter.

    Efter fastelavnsbollerner er efter bagning og afkøling klar til at pynte med glasur eller lignende. Mine er penslet med smeltet smør og dybbet i sukker.

    Velbekomme..


    Ingen kommentarer:

    Send en kommentar