lørdag den 11. februar 2012

Cookies med lakrids

Vi har bagt lækre cookies med lakrids - oprindeligt var opskriften med Skipperskrå fra Haribo, men vi har valgt at tilsætte lidt lakrids sirup for at peppe dem lidt ekstra op.
Lakridssiruppen er fra Johan Bülow.


De blev rigtig gode - den salte lakrids og de søde småkager passer godt sammen.
Vi syntes at Skipperskråene var lidt seje, så en anden gang vil vi prøve med en anden slags - mere blød lakrids.
Det gode ved opskriften er, at man slet ikke behøver at få fingrene i dejen - den sættes nemlig bare på bagepapir med en teske i små kugler og dejen flyder så selv ud til lækre, store cookies.

Opskrift:
120 gram blødt smør
½ tsk. salt
120 gram sukker
85 gram rørsukker
1 æg
180 gram hvedemel
½ tsk. bagepulver
1 tsk. kogende vand
110 gram hakkede mandler med skal
170 gram Skipper skrå lakrids
Evt. 1 tsk. Lakrids sirup

Ingredienser røres godt sammen. Lægges på bagepladen i små falde kugler.
Der bliver ca. 25-30 småkager.
Bages i ovnen ved 200 grader i 13-15 minutter.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar