søndag den 1. april 2012

Sirupskage med marcipansmørcreme

Her er opskriften på en rigtig lækker kage, der kun bliver endnu bedre af at stå et par dage.

Du skal bruge:
- 100 gram smør
- 250 gram farin
- 4 æg
- 500 gram hvedemel
- 2 tsk. kanel
- 1 tsk. nellike
- 10 hram natron
- 500 gram sirup
- 250 gram kærnemælk.

Marcipansmørcreme:
- 100 gram reven marcipan
- 100 gram smør
150 gram flormelis

Rør smør og farin godt sammen og rør æggene i et ad gangen. Bland mel, krydderier og natron og rør det i dejen skiftevis med sirup og kærnemælk. Hæld dejen i en 25x35 cm bradepande medklædt med bagepapir og bag den ved 175 grader i 40 minutter. Lad den afkøle.
Pisk den revne marcipan med smør og flormelis til en jævn creme, flæk kagen og læg den sammen med cremen.

Kagen er pyntet med chokoladeglasur og hasselnøddeflager. Kagen er også rigtig god uden glasur, da den er ret sød i sig selv.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar