mandag den 9. april 2012

Påskebrød

I anledningen af påsken og besøg af svigerfamilien fik jeg i dag bagt det her lækre solgule påskebrød. Brødet har fået den smukke farve af Gurkemeje.

Du skal bruge:
300 gram hvedemel
2 dl. vand
25 gram gær
1 tsk. salt
1 tsk. flydende honning
1 tsk. gurkemeje
½ dl. olie
evt. 1 gul peberfrugt - sådan en havde jeg ikke lige, så den undlod jeg.

Ingredienser røres sammen på røremaskine - hæver herefter tildækket ½ time.
Dejen deles i to og trilles til 2 pølser på ca. 30-40 cm. Pølserne flettes til en krans.
kransen hæver 1 time inden den bages på 200 grader varmluft i 20 minutter.

Brødet passer til 5-6 personer - vi fik forskellige oste til, hjemmelavet pesto og chorizo pølse.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar