lørdag den 28. april 2012

Gæstemenu

I går var jeg så heldig at få besøg af nogle skønne veninder.
Det blev til en hyggemiddag hvor vi sad længe over retterne og nød maden og hinandens selskab.

Jeg havde lavet hjemmelavet humus, quesadillas med cheddar og rødpesto, marinerede artiskokhjerter og gode oliven.

Skinkeschnitzel pakket med pikantost og ramsløg, kartoffelsnitter, broccoli og hjemmelavet aoili.

Til dessert fik vi en moccalagkage med lyse lagkagebunde - moccacreme og knuste makroner.

Her får I lige lidt billeder og opskrifter:


Humus:
3 dl. kikærter
½ dl. oliven olie
4 fed hvidløg
salt og peber
evt. chili

Kikærterne sættes i blød i en skål med vand i køleskabet i minimum 12 timer. Herefter hældes de i en si og skylles godt igennem med rigeligt kold vand.
Kikærterne koges i vand i 1½ time og hældes igen op i en si. Lad herefter kikærterne køle af i køleskabet.
Kikærter, hvidløgsfed, olie blendes godt igennem og tilsmages med salt, peber og chili.
Humusen skal være fast og cremet - put evt. lidt mere olie og lidt vand i, hvis den er for tyk.

Skinkeschnitzlerne smøres med et tykt lag pikant, krydres rundhundet med ramsløg, salt og peber. Herefter rulles skinkeschnitzlerner stramt sammen og samles med en kødnål.
Skinkeschnitzlerne steges i olie i 10-15 minutter på pande.


Lagkagen her er lavet af købte lagkagebunde. Tiden var ikke lige til at jeg skulle bage dem selv. Lagkagebundene er stinket med Kahlua og herefter lagt sammen med en moccacreme bestående af fløde, knuste makroner og 4 spsk. meget stærk nescafe kaffe.
På toppen er der pyntet med smeltet chokolade, friske søde hindbær og fine små tusindfryd; som i øvrigt er spiselige :)


Velbekomme og god weekend til jer derude.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar