mandag den 1. august 2011

Solbærsaft

Lene har masser af solbær, ribs og blåbær- buske derhjemme.
I år er der blevet plukket 14 kilo solbær og halvdelen af dem er blevet lavet til solbærsaft.
Planen er, at de andre 7 kilo skal bruges til syltetøj og rystesolbær.

Her får I lige opskriften på solbærsaft og nogle billeder - og vi kan love jer - det smager super godt! Saften er kraftig og der er meget lidt vand i denne opskrift i forhold til andre opskrifter på solbærsaft, men ja - hvorfor hælde vand på flasker?!

Opskrift:
1 kilo solbær og 1 dl. vand bringes i kog og koges indtil bærrere brister.
Herefter hældes blandingen i et saftklæde og skal herefter trække - gerne til dagen efter.
For hver liter saft der bliver, tilsættes der 350 gram sukker + lidt atamon.
Saften hældes til sidst på flasker, som i forvejen er skoldet med kogende vand.

Velbekomme...





Ingen kommentarer:

Send en kommentar