tirsdag den 5. juli 2011

Hjemmelavet is

Vi har brugt en torsdag på at lave forskellige slags is.
Det blev til 5 slags i denne omgang. Det er så skønt med is i fryseren her om sommeren og man kan lige hurtigt ta det op hvis man får gæster.
Vi har tit lavet is sammen og delt portionerne bagefter - så er der mulighed for at afprøve flere slags.
Som grundopskrift på en god fløde is bruger vi altid den samme:
- 3 past. æggeblommer
- 60 gram sukker
- ½ liter fløde
- lidt vanillesukker

Æggeblommerne piskes hvide sammen med sukker. Herefter tilsættes vanillesukker, hvis man ønsker lidt mere smag.
Fløden pisken for sig. Den skal piskes rimelig stiv.
Til sidst blandes det hele sammen og hældes over i en form.

I grundopskriften kan man tilsætte diverse smage - vi har brugt Toms skildpadder, Toblerone/Cognac, blendet jordbær marmelade og hyldeblomstsaft.



Toblerone chokolade smeltet over vandbad, når det er smeltet blandes det med sukker/æggemassen

Den færdige is hældt på forme og klar til at komme i fryseren.

Den 5. is vi lavede var en Jordbær sorbet, som vi lavede på Lenes ismaskine - den bliver flot rød i farven og smager vildt godt.

Jordbær sorbet:

300 g jordbær (man kan godt bruge frosne)
1,5 dl vand
100 g sukker
1½ æggehvide
30 gram flormelis

Jordbær/sukkermassen hældes over i ismaskinen. Ismaskinen skal køre når massen hældes i, da bundfladen er meget kold.


De stive æggehvider hældes i og sorbeten får en smuk rød farve. Sorbeten er klar til at servere efter ca. 20 minutter.

Hæld sukker og vand i en gryde og og kog dette til en sukkerlage.
(Denne kan med fordel laves dagen før, så den bliver helt nedkølet).
Jordbærene blendes til en puré og piskes sammen med sukkerlagen.
Hæld massen på ismaskinen og lad den køre til frugtmassen begynder at blive grynet af is (ca. 15-20 min., alt efter massens temperatur).

Pisk æggehvider og flormelis grundigt, til det opnår en marengsmasse agtig konsistens.

Tag isen ud af maskinen og pisk den sammen med marengsmassen, hvorefter du fryser isen færdig i ismaskinen (ca. 15-20 min).

Herefter er isen klar til servering - eller til nedfrysning til senere brug.

Velbekomme ...

Ingen kommentarer:

Send en kommentar