De her lækre gulerodsboller skal I lige have opskriften på. De er fra "Den store bagebog 2" fra AMO. De blev bagt i torsdags og er stadig lækre og svampede her 4 dage efter.
Bollerne har en del smag, så de er faktisk rigtig gode bare med smør på.
Det skal du bruge:
- 400 gram hvedemel
- 200 gram revne gulerødder
- 100 gram havregryn
- 75 gram solsikkekerner
- 2 dl. ymer
- 1 dl. lunken vand
- 50 gram gær
- 1 spsk. brun farin
- 2 tsk. salt
Hæld vand og ymer i en skål og opløs gæren heri. Tilsæt farin, salt, solsikkekerner og revet gulerod. Ælt mel og havregryn i lidt efterhånden indtil dejen er glat og smidig. Lad dejen hæve tildækket og lunt i 1 time.
Del dejen i 12 stykker og form til boller. Lad dem efterhæve ½ time.
Pensel herefter med sammenpisket æg og bag bollerne i ovnen 15 minutter på 200 grader varmluft.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar