Chokoladekagen er rigtig lækker med stykker af mørk chokolade, intens kakaosmag og en lidt klistret konsistens, som gør den rigtig lækker og svampet.
Jeg skulle have kagen med til weekendens familietræf, så den fik lige lidt ekstra pynt og festligt look.
Kagen er pyntet med hvid frosting og små skumfiduser
Det skal du bruge:
- 150 gram smør (stuetemperatur)
- 200 gram sukker
- 1 spsk. vanillesukker
- 2 æg (stuetemperatur)
- 3/4 dl. vand
- 175 gram hvedemel
- 30 gram kakaopulver
- 2 tsk. bagepulver
- 3/4 dl. mælk
- 75 gram hakket mørk chokolade
Tænd ovnen på 180 grader varmluft
For en bageform med bagepapir eller smør den med blødt smør og drys med mel.
Pisk smør, sukker og vanillesukker grundigt.
Pisk æggene let sammen og tilsæt dem under piskning lidt ad gangen. Massen skal piskes glat mellem hver gang du tilsætter mere æg.
Kog vandet op og sæt det til side. Sigt hvedemel, kakao og bagepulver. Rør det i massen skiftevis med mælken. Tilsæt det afkølede vand lidt af gangen sammen med den hakkede chokolade.
Fyld dejen i bageformen.
Bag kagen ca. 45 minutter - brug en kødnål til at tjekke om kagen har fået nok. Kagen må dog gerne være en smule klæg i midten.
Den hvide frosting er lavet af:
- 200 gram philadelpgia ost
- 2 dl. sukker
1 spsk. vanillesukker
- 80 gram smør
- 2 spsk mælk.
Her piskes det hele grundigt sammen. Tilsæt lidt mere mælk hvis massen er for stiv.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar