Lene har lavet en skøn jordbærtærte, som blev serveret til Benthes fødselsdag..
Mørdej:
150 gram hvedemel
100 gram smør
50 gram sukker
0.5 æg
Fyld:
100 gram smør
100 gram sukker
100 gram rå marcipan
0.5 æg
Pynt:
100 gram mærk chokolade ca. 44 %
Creme:
2.5 dl. sødmælk
0.5 brev kagecreme (pulver - eller du kan lave din egen)
2.5 dl. piskefløde.
500 gram friske jordbær.
Ælt mørdejen sammen og sæt den i køleskabet en time.
Fyld: Rør smør og sukker tilsat reven marcipan og ½ sammenpisket æg.
Rul mørdejen ud og læg den i en smurt tærteform ca. 23 cm. i diameter. Læg fyldet på og bag den ved 200 grader i ca. 20 minutter.
Pynt: Afkøl kagen og pensel den med smeltet chokolade
Creme: Rør mælk og kagecreme. Stil det koldt til det er blevet tykt. Vend flødeskum i cremen og fordel det på tærten.
Pynt med jordbær.
Og til sidst et billede af herligheden...
Ingen kommentarer:
Send en kommentar